Haber

31 Mart’ta Işıkları Açmamız Gerekiyor

’31 MART’TA IŞIKLARI AÇMALIYIZ’

AK Parti Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Turgut Altınok, Orta Doğu Sanayi ve Ticaret Merkezi (OSTİM) konferans salonunda düzenlenen toplantıda OSTİM Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Aydın ve iş insanlarıyla bir araya geldi. Burada konuşan Altınok, Akyurt’taki fuar alanını en kısa sürede tamamlayacaklarını belirterek, “Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı’nın 5 yılda bir ‘Fuar alanını bitireceğiz, başkente getireceğiz’ diye bir sözü var. Maalesef” dedi. çivi çakılmadı. 2024-2025’te fuar alanımızı başkentimize getireceğiz. İstanbul Türkiye’deki fuarlara katılanların yüzde 85’i Ankara’dan geliyor. Fuarlar başkentlere ve şehirlere ekonomik, sosyal ve kültürel açıdan çok şey getiriyor. İnsanlar başka şehirlerden geliyor. Oteller, taksiler, restoranlar şehrinize ekonomik değer katıyorsunuz. Akyurt’taki fuar alanı “Bunu bitireceğiz ve 2025’te hep birlikte hizmete açacağız. Ne yapmalıyız? 31 Mart’ta ışıkları açmamız gerekiyor” dedi.

‘ORMANLAR İNŞA EDECEĞİZ’

Ankara’nın yeşil başkent olması için çeşitli projeleri olduğunu belirten Altınok, “Ankara gri değil yeşil başkent olmalı. Orman yapacağız. ‘Bir belediye başkanı geldi Altınok, böyle ormanlar yaptı’ diyeceksiniz. Atatürk Orman Çiftliği, Atatürk “Yıllar önce yapılmış. Bununla ilgili projelerimiz de var” dedi.

Ardından sosyal yardımlara da değinen Altınok, Ankara’da yapılan sosyal yardımların Büyükşehir Belediyesi bütçesinin yüzde 4’ünü oluşturduğunu kaydederek, “Birçok sosyal yardımda bulunuyoruz. Kusura bakmayın. Kimse babasının cebinden parasını vermiyor. Siz halkın parasını halka verin, biz de vatandaşın parasını vatandaşa vereceğiz.” Bunun Ankara ekonomisine önemli katkısı olacak” dedi.

‘KENDİNE YETERLİ BİR ANKARA’

Altınok, “Kendi kendine yeten bir Ankara olacak. Hem büyükşehirin hem de hükümetimizin kaynaklarıyla Ankara ne olacak? Bir 5 yılı daha boşa harcamayalım. Başkentte hepimizin sorumlulukları var. Şehrimizi donatacağız” dedi. çalışma ve hizmetlerle, dev teknoloji merkezleri, bilişim vadileri, inovasyon merkezleri inşa edeceğiz.” kullanılmış.

Ayrıca Yenimahalle’nin kentsel dönüşüme ihtiyacı olduğunu belirten Altınok, “Yenimahalle’nin kentsel dönüşüm konusunda çağ dışı kalmış noktaları var. Bunları hızla çözeceğimiz bir Yenimahalle olacak. Kültür merkezleriyle donatacağımız bir Yenimahalle olacak,” dedi. kreşler, kütüphaneler, spor tesisleri ve teknoloji merkezleri.” söz konusu.

haber-aricak.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu