Haber

ABD’li generalden mesaj: “İki yıl içinde Çin ile savaşa hazır olmalıyız”

ABD Hava Kuvvetleri’nden bir generalin, Çin ile iki yıl içinde savaş çıkma olasılığına dikkat çekerek birliklerinden buna göre hazırlık yapmalarını istediği bildirildi.

NBC televizyonunun haberine göre ABD Hava Kuvvetleri Hava Konuşlandırma Kuvvetleri Komutanı General Mike Minihan, birliklerine yazılı bir not gönderdi, “Umarım yanılırım ama içimden gelen bir his, Çin’le savaşacağımız yönünde. 2025.” terimini kullandı.

2024’te hem ABD’de hem de Çin ile egemenlik çatışması içinde olan Tayvan’da başkanlık seçimlerinin yapılacağına işaret eden Minihan, Washington’un dikkatinin iç siyasete yöneleceği bu dönemde Çin’in bu fırsatı değerlendirebileceği ve Tayvan’a doğru bir atılım yapmak.

Hava Kalkış Kuvvetleri’nin alt komutanlıkları ile Hava Kuvvetleri’nin diğer harekât komutanlıklarına gönderilen notta, birliklerden böyle bir çatışmaya hazırlık yapmalarını isteyen Minihan, 28 Şubat’a kadar bu konudaki çabalarını bildirmeleri talimatını verdi.

Minihan, olası bir çatışmada “ilk ada zinciri içinde (düşmanı) savaşıp yenebilecek, güçlendirilmiş, entegre, hazır ve saldırgan bir Müşterek Kuvvet Manevra Timi oluşturmak” istiyordu.

“7 metreye mermi at, kafasına nişan al”

Minihan, savaş olasılığının ciddiyetini ve hazırlıklı olmanın değerini vurgulamak için tüm Airlift çalışanlarına şu emri verdi:

“7 metreden bir hedefe mermi atın. Öldürme kararlılığının (savaşta) en önemli şey olduğunu göz önünde bulundurarak, kafaya nişan alın.”

Minihan ayrıca tüm çalışanlardan kayıtlarını ve acil durum irtibat kişilerini güncellemelerini, kişisel ve yasal sorunlarını çözmelerini istedi.

Yaklaşık 50 bin çalışanı ve 500 uçağı bulunan Hava Ulaştırma Komutanlığı, nakliye ve yakıt ikmali görevini yerine getiriyor.

Komutanlık Sözcüsü, muhtıranın varlığını teyit ederken, “General Minihan’ın komutanlarına verdiği emir, Hava Konuşlandırma Komutanlığını caydırıcılık başarısız olursa gelecekteki çatışmalara hazırlamak için geçen yıl başlatılan çalışmaların devamı niteliğindedir” dedi. dedim.

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü Tuğgeneral Patrick Ryder yaptığı yazılı açıklamada, “Ulusal Savunma Stratejisi, Çin’in artan bir tehdit olduğunu açıkça ortaya koyuyor. Savunma Bakanlığı olarak odak noktamız, Hint- Müttefiklerimiz ve ortaklarımızla birlikte çalışarak Pasifik bölgesi.” terimleri kullandı.

Dönemin ABD Hint-Pasifik Kuvvetleri Komutanı Philip Davidson, Mart 2021’de Senato Silahlı Kuvvetler Komitesi’ne yaptığı açıklamada, Çin’in 2027 yılına kadar Tayvan’ı işgal etme girişiminde bulunabileceğini belirtmişti.

Bu ayın başlarında ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, Çin’in Tayvan’ı işgal etme olasılığı hakkında şunları söyledi: “Son zamanlarda Çin güçlerinin kışkırtıcı davranışlarına ve yeni bir normal yaratma çabalarına tanık oluyoruz, ancak bunun şu anlama geldiği konusunda ciddi şüphelerim var: yakın bir işgal tehdidi.” değerlendirmişti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu