Haber

Adalet, Can Atalay’ın Meclis’ten ihraç edilmesini bekliyor

Haberler- GAYE ŞEYMA CAN/ Kamera- SADIK KARAKULOĞLU

Milletvekili sandalyesi düşürülen Can Atalay’ın meslektaşları ve arkadaşları, İstanbul Adliyesi önünde ‘Adalet Nöbeti’ düzenledi. Anne Şükran Atalay, “Can Atalay sorununun çözümü basit. Çözüm 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nin hak ihlali kararının uygulanmasıdır. Çözüm arayışı varsa Anayasa Mahkemesi hukuki yolu göstermiştir. Can Atalay suçsuz. İki kez beraat etti. “Bunu Fethullahçılar hazırladı. Onlar da değerlendirdi” dedi.

Anayasa Mahkemesi’nin iki kez ‘hak ihlali’ kararı vermesine rağmen milletvekilliğinden ihraç edilen Can Atalay’ın meslektaşları, arkadaşları ve ailesi bugün İstanbul Adliyesi önünde Adalet Nöbeti düzenledi.

AVCILIK. DEVRİM AVCI: “ULAŞTIĞIMIZ NOKTA, ANAYASA KARARININ UYGULANMADIĞI NOKTADIR”

Demokrasi İçin Avukatlar adına Devrim Avcı şunları söyledi:

“Bu ülkede güçlülerin hukuku karşısında hukukun, hukuki güvencenin, hukuki özgürlüklerin, seçme ve seçilme hakkının ve daha birçok hakkın nasıl hiçe sayıldığını aziz dostumuzun örneğinde acı bir şekilde yaşadık. Milletvekilliğinin düşürülmesi… Maalesef Anayasa kararının tanınmaması noktasından başlayan süreç artık Anayasa kararının uygulanmaması noktasına geldi. Bu da demek oluyor ki hiçbir vatandaşın hakkını aramasının hukuki bir güvencesi yok. Bu, hiçbir vatandaşın seçilme hakkını, ifade özgürlüğünü, kanun yapma hakkını arayamayacağı anlamına geliyor. Can Atalay’a göre parlamento, Anayasa ve Anayasa Mahkemesi devam etse de Var olmak, işlevsel değil demek ki böyle bir ifadesi yok.Bu noktada bu hukuksuz tutuma karşı mücadele etmek sadece biz hukukçuların değil, demokrasi isteyen, ifade özgürlüğü isteyen tüm yurttaşların görevidir. Hukukun varlığını ve hukukun üstünlüğünü savunuruz. Bu kararla mahkemelerin hukuka ve içtihada bağlı kalmamalarının önü açılmış oldu. Türkiye Büyük Millet Meclisi, milletvekili sayısını azaltarak seçilme özgürlüğünü ve oy kullanma hakkını kaldırmıştır. “Peki, mahkeme kendisini neye bağladı? Kanunla değil, siyasi iktidarın sözüyle, siyasi iktidarın görüşüyle.”

OĞUZHAN TOPALKARA: “CAN ATALAY AVUKATLARINA BELGE VEYA PERFORMANS BELGESİ İLE ALMADI AMA ÇORLU DAVASI VE SOMA DAVASIYLA KAZANDI”

Çağdaş Hukukçular Derneği avukatlarından Oğuzhan Topalkara şunları söyledi:

“Can Atalay, hiçbir zaman bir belgeyle, vekaletnameyle avukatlık unvanını almamıştır. Türkiye’de avukatlar, emekleriyle milletin vekaletini zaten kazanmıştır. Biz bu vekâletini zaten Soma davasıyla kazandık. Aladağ davası ve Çorlu tren katliamı davası.Bu görevi bize milletimize verdi.Halkın teveccüh gösterdiği görevi yargı, hata yargısı ve hata gücü alabilecektir diye düşünüyor. Bir belgeyi, bir kararı, bir mahkeme kararını, hukuka ve anayasaya aykırı bir kararı okuyarak bize bağışladılar ve kabul ettiler.Böyle bir şey mümkün değil.Çünkü Atalay, Selçuk Kozağaçlı, Tahir Elçi titizlikle halkın temsilini ve savunuculuğunu kazanmıştır. Onun vekilliğiyle bu ülkede millete, emekçilere ve mazlumlara bir kez daha seslenmek ve şunu duyurmak istiyoruz: ‘Siz bize vekillik vermediniz. Halkın temsili, milletin vekilliği sağlanmıştır. savunuculuğumuz ve çabalarımızla sizden önce bizim için. “

finikeajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu