Haber

Adana’da 90 yaşındaki kadın silahlı kavgada öldü, 7 sanık müebbet hapis istedi

Adana’nın merkez Yüreğir ilçesinde 90 yaşındaki bir kadının hayatını kaybettiği, 5 kişinin de yaralandığı silahlı kavgayla ilgili olarak 6’sı tutuklu 7 sanık hakkında dava açıldı.

Selahattin Eyyubi Mahallesi’nde 24 Eylül 2022’de evinin önünde tekerlekli sandalyede bekleyen Rahime Eker’in (90) silahlı arbedede ölümüyle ilgili tutuklanan AK. torunu SY’nin (24) yaralanması ile kavgaya karışan 4 zanlı AK, MAY , UG, YD, MT ve MSÇ’nin yaralandığı bildirildi. Hakkında denetim tedbiri bulunan tutuksuz FU hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı.

Savcılık tarafından hazırlanan ve Adana 7. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen iddianamede, MSÇ. AK ile AK Parti arasında rekabet olduğu, diğer ayrı araçlardaki sanıkların olay günü trafik ışıklarında karşı karşıya geldikleri belirtildi.

İddianamede, trafik ışıklarında çıkan tartışmanın ardından otomobillerle kovalamaca çıktığı, iki otomobildeki 7 sanığın birbirlerine tabancayla ateş açtığı, sokakta bekleyen Rahime Eker ve torununun hayatını kaybettiği belirtildi. Evde bulunan SY ve 4 sanık yaralandı.

İddianamede sanıklar AK, MSÇ, MT, MAY, UG, YD ve FU “kasten öldürme” suçlarından “ruhsatsız ateşli silah veya mühimmat satın almak veya taşımak veya bulundurmak” ve “kasten yaralama” suçlarından 8’er yıl olmak üzere müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Ayrıca 3 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılması talep edildi.

Haklarındaki suçlamaları kabul etmeyen 6’sı tutuklu 7 sanığın yargılanmasına önümüzdeki günlerde başlanacak.

Olayın tarihi

24 Eylül 2022’de Merkez Yüreğir ilçesine bağlı Selahattin Eyyubi Mahallesi’nde aralarında kovalamacanın olduğu iki otomobildeki zanlılar tabancayla birbirlerine ateş açtı.

Silahlı çatışmada, evinin önünde tekerlekli sandalyede bekleyen 90 yaşındaki Rahime Eker ile torunu SY ile 4 şüpheli yaralandı. Yaşlı kadın olay yerinde hayatını kaybederken, diğer yaralılar hastanelere kaldırıldı.

Olayın ardından gözaltına alınan şüpheliler 28 Eylül 2022’de AK, MAY, UG ve YD, MT ve MSÇ idi. 20 Ekim’de tutuklandı ve FU, tapu kontrolü kuralına göre serbest bırakıldı.

habertekman.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu