Yaşam

Ahmet Davutoğlu’nun Filistin diplomasisi: Brezilya Büyükelçisi ile görüştü

İsrail’in Gazze katliamı dünyanın gündeminde.

İsrail’in adeta soykırıma dönüşen baskınlarında ölü sayısı 5 bini aştı.

Türkiye’de yakından takip edilen çatışmalar nedeniyle kaygı ve nefret artıyor.

Bu kapsamda Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Brezilya’nın Türkiye Büyükelçisi Carlos Martins Ceglia’yı Ankara Büyükelçilik binasında ziyaret etti.

Davutoğlu, ziyaretinde Ceglia ile Filistin konusunu görüştü.

Yaklaşık yarım saat süren toplantının ardından Davutoğlu, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

“İsrail ordusu ağır suçlar işlemeye devam ediyor”

Davutoğlu şunları söyledi:

“İnsanlık tarihinin en büyük katliamlarından biri çok yakınımızda, Filistin ve Gazze’de yaşanıyor. Hemen hemen her evde televizyonlarda yayınlanan görüntülerde maalesef büyük bir üzüntü yaşanıyor.

Yalova ilimizden çok küçük bir alana sıkışan 2,5 milyon insan su, elektrik ve gıdadan mahrum durumda ve hava bombardımanıyla tamamen tasfiye edilmek üzere. Bu hem uluslararası hukuk açısından hem de gerçeklik açısından etnik bir katliamdır.

Bu büyük bir savaş suçudur. Böyle bir dönemde başta Birleşmiş Milletler sistemi ve daimi üyeler olmak üzere büyük ülkeler aktif diplomasi uygulamakta ve bu kanı durdurmaktan acizdirler.

Özellikle son dönemde İsrail’e yapılan ziyaretlere baktığımızda, İsrail’in sürdürdüğü bu vahşeti pekiştirmek amacıyla dünyanın önde gelen ülkeleri bu açıklamalarla İsrail’i ziyaret ediyor. “İsrail ordusu, hiçbir insani değere saygı göstermeden aldığı bu takviyeyle daha da ciddi suçlar işlemeye devam ediyor.”

“Diplomasi trafiğini yürütüyoruz”

Davutoğlu daha sonra sosyal medya hesabından ziyarete ilişkin bir paylaşım yaptı.

Davutoğlu, “Gazze’de ateşkesin bir an önce sağlanması için diplomatik trafik yürütüyoruz. Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi Başkanı, Brezilya’nın Ankara Büyükelçisi Carlos Martins Ceglia ile görüştük, Gazze meselesindeki gelişmeleri değerlendirdik. Ayrıca” Brezilya Devlet Başkanı Sayın Lula Da da Büyükelçiye hitaben, “Brezilya’nın BM Güvenlik Konseyi’ndeki tutumunu takdir eden ve sorunun çözümüne ilişkin görüşlerimizi içeren bir mektubu Silva’ya iletilmek üzere verdik.”Sözlerine yer verdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu