Ekonomi

AK Partili Karaaslan: Türkiye’nin yüzyılı kadınlarımızın yüzyılı olacak

Karaaslan, Atakum Gençlik Merkezi’nde gençlik liderleriyle bir araya gelerek gençlerle sohbet etti.

Gençlerin gitar mini konserini dinleyen Karaaslan, daha sonra Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı Toplantı Salonu’nda KOSGEB’li kadın girişimcilerle görüşmeye geldi.

Karaaslan burada yaptığı konuşmada KOSGEB’in başta kadınlar olmak üzere girişimcilere büyük destek verdiğine dikkat çekti.

KOSGEB’in verdiği desteğin çok değerli olduğunu vurgulayan Karaaslan, “Daha önce hayatımızda olmayan bu desteklerin bugün Türkiye için ne anlama geldiğinin altını biraz daha kalın bir kalemle çizmemiz gerekiyor. , ekonomi, teknoloji, fabrika, kadın aklımıza gelmedi. Sektörler için ne kadar vazgeçilmez olduğunu görüyoruz. O yüzden girişimci kadınlarımızı tebrik ediyorum.” dedi.

KOSGEB’in 2010 yılında girişimci olmak isteyenlere ücretsiz eğitim ve takviye vermeye başladığını belirten Karaaslan, “Destekler o kadar talep edildi ki 1,5 milyondan fazla vatandaşımız bu eğitimi aldı. 2019 yılı itibari ile de devam etme kararı alındı. Bu nedenle eğer bir kadın iş hayatında var olmak istiyorsa önceden eğitim alabilecektir” dedi.

“Kadınlara her zaman daha fazla destek vermeye kararlıyız”

Sadece KOSGEB’in değil, devletin farklı kurumlarının da takviye kuvvetleri olduğuna işaret eden Karaaslan, şunları kaydetti:

“Kadınlara her zaman daha fazla destek vermekte kararlıyız. Bundan geri dönüş ve geri adım yok. Hep ileriye gitmenin öncüsü olmaya devam edeceğiz inşallah. Çünkü kadınlarımız için ne kadar umutlu olduğunu çok iyi biliyoruz.” gençlere örnek olsun.Dolayısıyla bu paket ve vakıflar artarak devam ediyor.Yeni işyerinin kapısını açarken başlayan temeller istihdam,iş geliştirme,teknoloji gibi bir çok kalemde devam ediyor.Şimdi vizyondan bahsediyoruz Türkiye Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılında geleceğe başka bir Türkiye ile bakıyoruz.Vatan olma unsuruna bakarken bunun en kıymetli taşıyıcısı kadınlarımız olacaktır.Özellikle Türk Yüzyılı yüzyıl olacaktır. kadınlarımızın.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu