Ekonomi

Biden acil durum fonlarına talebi artırdı

ABD Başkanı Joe Biden, Idalia Kasırgası ve Maui’deki son yangınların ardından Kongre’den 4 milyar dolarlık ek afet yardımı talep etti. Bu, Beyaz Saray’ın yalnızca haftalar önce talep ettiği kapsamlı acil durum paketinin maliyetini önemli ölçüde artırdı.

“Maui, Louisiana’daki ve ülke çapındaki yangınlar, Vermont’taki büyük sel ve Florida ile Güneydoğu’yu vuran büyük kasırga dahil olmak üzere ülke çapındaki acil durum faaliyetlerinin yoğunluğu göz önüne alındığında, yönetimin toplamı şu anda 16 milyar dolardır. istiyor.” sözlerini kullandı.

İdarenin ilk talebinin 12 milyar dolardan 16 milyar dolara çıkması son dönemde yaşanan doğal afetlerin ciddiyetini gösteriyor. Federal Acil Durum Yönetimi Ajansı Lideri Salı günü yaptığı açıklamada, 12 milyar dolarlık ilk talebin felaketlerle başa çıkmak için hala yeterli olacağına inandığını söyledi.

Ancak teklifin ABD’nin başkenti Capitol Hill’de zorlu bir süreçle karşı karşıya kalması bekleniyor. Temsilciler Meclisi’ndeki bazı katı Cumhuriyetçiler önerilen bu tedbiri diğer harcamalar için de kullanmayı umuyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu