Haber

CHP’de İzmir krizi! Adaylığı geri çekilen isimden şok suçlama: ‘ATM gişe görevlileri’

İzmir krizi Cumhuriyet Halk Partisi’nde çözülemedi. İstanbul’da Ekrem İmamoğlu, Ankara’da Mansur Yavaş’ın baskıları nedeniyle aday gösterme yetkisini kullanamayan Özgür Özel, İzmir’de çıkmaza girdi. CHP’nin kalesi sayılan İzmir’in Büyükşehir Belediye Başkan adayının yerel seçimlere sayılı günler kala belirlenememesi krizin boyutunu ortaya çıkardı.

Geçtiğimiz hafta yapılan MYK ve PM toplantılarının ardından İzmir’de Tunç Soyer’in üzeri çizildi ve yerine Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay aday gösterildi. Ancak tartışmalar bitmedi. CHP Genel Merkezi, gelen tepkiler üzerine Uygar Yıldırım’ın Çiğli’deki adaylığını geri çekti. Onun yerine Onur Emrah Yıldız’ı aday gösterdi.

“BANKACILIKTAN TERFİYE EDİLENLER”

Geçtiğimiz hafta aday olduğu açıklanan ancak Merkez Yönetim Kurulu’nun ardından adaylığı iptal edilen Yıldırım, sosyal medya hesabından yayınladığı videoyla partisini eleştirdi.

Yıldırım, yerel seçim adaylarının CHP’nin ATM görevlileri tarafından belirlendiğini söyledi. “Benim adaylığım Merkez Yönetim Kurulu, Başbakan ve Sayın Genel Başkanımız tarafından açıklanmışken bu kararı sözlü ve yazılı olarak tanımadığını beyan eden CHP Çiğli İlçe Başkanı nasıl olur da alınan kararı tanımaz. Değil mi? Bu bir parti hatası mı? Bu bir parti hatası değil mi? Benim adaylığıma müdahale edilmesi ve adaylarının kabul edilmesi için Genel Merkezi aradı.” “Büromuza gelenler Alevi kurumlarının temsilcileri mi, yoksa İzmir belediyelerindeki ATM memurlarından aday gösterme konusunda terfi ettirilenler mi? Adaylığım hukuka aykırı ve parti ahlakına aykırıydı ve Onur Emrah Yıldız isimli bir kişiye verilmişti. O da Alevidir. Alevilik inancında gaspçı adaylık yoktur.”söz konusu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu