Haber

Çin’in Hibey eyaletinde sel nedeniyle 1,2 milyon kişi tahliye edildi

Ulusal basında yer alan haberlere göre başkent PekinTianjin şehrini çevreleyen hibeyİlde taşkın kontrolü için 8 adet toplama havzası ile irili ufaklı 155 adet baraj gölü oluşturulmuştur.

Bu bölgelerde yaşayan 850 bin kişi de dahil olmak üzere eyaletteki 1.2 milyon vatandaş, dini alanlardaki sığınma evlerine kalıcı olarak yerleştirildi.

Hibey Acil Durum Yönetimi Departmanı, Pekin ve Tianjin üzerindeki baskıyı azaltmak için 1,8 milyar metreküp suyun eyaletteki toplama alanlarına yönlendirildiğini duyurdu.

Çin’de 1997 yılında kabul edilen Taşkın Kontrol Kanunu ile oluşturulan plana göre ülke genelindeki 98 taşkın havzasından 13’ü Hibey ilinde bulunmaktadır.

Çok sayıda ilçe, kasaba ve köy, Sarı Nehir’in birden çok kolunun birleştiği eyaletin toplama havzalarında sular altında kaldı.

Pekin’in güneybatısındaki 600.000 nüfuslu Cuocou şehrinde 300 ila 400 milyon metreküp arasında su biriktiği tahmin ediliyor.

Uzmanlar, yağış şiddetinin azalmasına rağmen sel havzalarında biriken suların çekilmesinin alçak kesimlerde bir ayı bulabileceğini belirtiyor.

1997 tarihli yasa, sel toplama alanlarında yaşayan vatandaşlara verilen zararların tazmin edilmesini sağlar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu