Haber

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Altun’dan ‘Türk kahvesi’ paylaşımı

Cumhurbaşkanlığı İrtibat Lideri Fahrettin Altun, 5 Aralık Dünya Türk Kahvesi Günü münasebetiyle sosyal medya hesabından videolu mesaj paylaştı.

Altun mesajında, “Bugün Dünya Türk Kahvesi Günü. Kendine has pişirme yöntemi, sunumu ve tadıyla 2013 yılında UNESCO Somut Olmayan Kültürel Miras Listesi’ne giren Türk kahvesi, tüm dünyada dostlukları pekiştirmeye devam ediyor. terimleri kullandı.

Videoda dünyada her gün onlarca çeşit kahvenin demlendiği belirtilirken, kahvenin en değerli ekonomik varlıklardan biri haline geldiğine dikkat çekildi.

Türk kahvesinin 2013 yılında UNESCO Somut Olmayan Kültürel Miras Listesi’ne alındığını hatırlatan görselde, Türk kahvesinin tüm dünyada tadına bakıldığı ve sadece bir kahve olmanın ötesine geçerek, başka topraklardaki insanları Anadolu’nun lezzetine ve sıcaklığına bağladığı görüşüne yer verildi. .

Büyükelçilere Türk kahvesi hediyesi

Altun ise Türkiye’deki tüm ülkelerin büyükelçilerine Türk kahvesi ve kahve fincanı hediye ederek mesaj gönderdi. Altun yaptığı açıklamada, Türk kahvesinin eşsiz lezzetinin yanı sıra dostluğun, misafirperverliğin, zarafet ve samimiyetin simgesi olarak Türk kültür hayatında müstesna bir yere sahip olduğunu belirtti.

Altun, “Bir fincan kahvenin kırk yıllık hafızası vardır” ifadesinin Türk kahvesinin bir içecekten çok daha fazlası olduğunu ifade ettiğine işaret ederek, “Ülkelerimiz ve halklarımız arasındaki dostluğun gelecekte de pekişmesini diliyorum. 5 Aralık Dünya Türk Kahvesi Günü vesilesiyle”. – ANKARA

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu