Haber

Hamza Dağ, İzmir’de su faturalarını yarı yarıya azaltacağını söyledi

AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye başkan adayı Hamza Dağ, “1 Nisan’dan sonra tüm hemşehrilerim rahat olsun, ilk yapacağımız şey su tarifesini yüzde 50 düşürmek, su faturalarını yarıya indirmek olacaktır.” Dağ ayrıca öldürülen taksi şoförü Oğuz Erge’nin Buca’da yaşayan ailesini de ziyaret ederek destek sözü verdi.

Sivas Yiğidolar Dernekleri Federasyonu’nun Buca ilçesindeki Buca Atlı Spor Kulübü’nde düzenlediği kahvaltı programına katılan AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye başkan adayı Hamza Dağ, göreve geldiği günden bu yana hayata geçirmeyi hedeflediği bazı projeler hakkında bilgi verdi. Gittikleri her yerde vatandaşların talep ve isteklerini dikkate aldıklarını anlatan Dağ, 4 dönem milletvekili olarak hemşerilerinin görüşlerinin kendisine yol gösterdiğini söyledi. Dağ, “İzmir’imiz her zaman güzel, her zaman eşsizdi ama ne yazık ki güzel İzmir’imiz kötü belediyecilik uygulamaları nedeniyle yıllar içinde değerli zamanını kaybetti. Şehrimizin yıllar içinde biriken sorunları ve idari tuhaflıkları halkın ulaşımını engelliyor.” İzmir’in bu güzel şehrini doyasıya yaşamasını diliyorum.” “Altyapıdan üst yapıya, ulaşımdan çevre düzenlemesine kadar her alanda yaşanan zorluklar moralinizi bozmasın. İzmir, birçok karanlığı ve karamsarlığı geride bırakarak, kurtuluşun simgesi haline gelmiş anıtsal bir şehir. İzmir varsa var. umut… Her seferinde ne diyoruz: ‘Biz İzmir’iz, başarabiliriz’ dedi.

‘BÜTÇEYE NEFES VERECEK’

Şehrin altyapısını sıfırdan yenilerken alternatif yollar ve yeni metro hatlarıyla ulaşım ağını güçlendireceklerini belirten Hamza Dağ, sağlam ve güvenli evler inşa ederken sosyal belediyeciliği de ihmal etmeyeceklerini kaydetti. İhtiyaç sahibi vatandaşlara, esnafa, çiftçiye, sanayiciye, işçiye ve emekliye sahip çıkacaklarını anlatan Dağ, İzmirlilere 1 Nisan’dan itibaren su faturalarında yüzde 50 indirim sözü vererek şöyle devam etti:

“İzmir, Türkiye’nin en değerli suyunu kullanan şehrimiz. Bu durumdan çok rahatsız olduğumuzu ifade etmek isterim. Bir İzmirli ve bir İzmir sevdalısı olarak en temel ihtiyaç olan suyu vatandaşlarımızın hizmetine sunuyoruz. İzmirli vatandaşlara en değerli fiyat tarifesiyle bu şehre yapılabilecek en büyük haksızlıklardan biri gerçekten.. Bölgede dolaşırken birçok hemşehrimin bana şunları söylediğine şahit oldum: Daha önce elektrik faturası fazlayken daha fazlaydı. su faturasından yaklaşık 3-5 ay sonra tam tersi oldu.İzmir’de 0-10 metreküp su maliyetinin 22.09 TL, su için ise 11.000 TL olduğu, toplam 33.13 TL olduğu şikayetiyle karşılaştım. 04 TL atık su ücreti. 20 metreküp aşıldığında bu fiyat 80 TL’ye kadar çıkabiliyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin bu kardeşine 1 Nisan’dan sonra tüm hemşehrilerime teselli olma şansı verildiğinde ilk iş; Yapılacak en temel ihtiyaç olan suyun fiyatının arttırılmasıdır. Su tarifesini yüzde 50 düşürerek su faturalarını yarı yarıya azaltacağız. Su tarifesinde yapacağımız indirim vatandaşlarımızın bütçelerine yeni bir soluk getirecek. Aile ekonomisine katkı sağlayacaktır. “Ayrıca yaşadığımız çağa aykırı olan su kesintilerine sadece tarife indirimleriyle değil, altyapı çalışmalarımız ve yenilikçi su politikalarının uygulanmasıyla da son vereceğiz.”

HAMZA DAĞ’A 31 MART’A KADAR DESTEK

MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin toplantıda yaptığı konuşmada, “Hamza Dağ’ın yanındayız. MHP olarak Hamza Dağ’ın yanında ter dökeceğiz, çalışacağız. Halkın bileşenlerinin yanında olacağımızı belirtmek isterim.” 31 Mart’a kadar ittifak.” Buca’nın altyapı ve trafik sorunlarına dikkat çeken AK Parti Buca Belediyesi başkan adayı Adnan Öztekin, Buca’nın sorunlarını bildiklerini söyledi.

ÖLDÜRÜLEN TAKSİ ŞOFÖRÜNÜN AİLESİNE ZİYARET

Hamza Dağ, daha sonra taksisinde öldürülen Oğuz Erge’nin Buca’da yaşayan ailesini ziyaret etti. Ziyaretin ardından Dağ, Erge’nin eşi ve kızına başsağlığı dilediğini belirterek, “Bu olay hepimizi derinden üzdü. Olay gecesi yakınlarıyla görüştük. Cenazenin gelişiyle ilgili olay yaşandı. Adalet Bakanımızla görüştük, bu konuda hızlı hareket edilmesi gerekiyordu. Daha sonra aile de cenazeye katıldı.” İzmir’e gelir gelmez taziyelerimizi sunmak için Söke’ye geldik. Bundan sonra da yanlarında olacağımızı kendilerine söyledik. Çocukları için elimizden geleni yapacağımızı söyledik. Detay vermeye gerek yok. Bu konuların gizli kalması güzel. Hanımın sağlığıyla ilgili, kızı ve oğluyla ilgili bazı sorunlar var. “Kendisini Şehir Hastanesine yönlendirip bir çalışma yapacağız. Allah rahmet eylesin. Bir daha böyle trajik olayların yaşanmamasını diliyorum” dedi.

Dağ, 1 Nisan’da belediye başkanı olması halinde belediyenin imkanlarıyla aileye destek vereceklerini, aksi takdirde vatandaş olarak kendisine destek olmaya devam edeceğini vurguladı. Olayın vicdanları yaraladığını ve toplumu üzdüğünü belirten Dağ, bir daha yaşanmamasını da diledi.

muradiye-haber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu