Teknoloji

İki kadından Apple’a AirTags davası: “Eski sevgililerimiz bizi takip ediyor”

iki bayan, Apple’ın AirTag cihazları, eski ortaklar tarafından hareketlerini gerçek zamanlı olarak izlemek için gizlice kullanılıyor.Apple’a dava açtı.

Toplu dava, Amerika Birleşik Devletleri Kaliforniya Kuzey Bölgesi Bölge Mahkemesinde açıldı. Davacılar, Apple’ı istenmeyen izleyicilerin insanları gözetlemek için AirTag’leri kullanmasını önlemek için etkili güvenlik önlemleri uygulamamakla suçluyor.

Apple AirTags, geçen yılın Nisan ayında kullanıma sunuldu. Bu cihazlar bir madeni para büyüklüğündedir ve normalde anahtar zincirlerine, sırt çantalarına, cüzdanlara ve diğer eşyalara takılır, bu da onları kaybolduğunda kolayca bulmalarını sağlar. Ancak insanlar, 29 dolarlık cihazın istismarcılar tarafından kurbanlarını takip etmek için kolayca kötüye kullanılabileceği ve suistimal edilebileceği konusundaki endişelerini sık sık dile getirdi ve dile getirmeye devam ediyor.

davacılardan biri Lauren Hughes Ağustos 2021’de üç aylık ilişkileri sona erdikten sonra eski erkek arkadaşının onu takip etmek için bir AirTag kullandığını öğrendi. Eski sevgilisi bazı eşyalarını evinin önüne bıraktıktan sonra geçici olarak bir otelde kalmaya karar verdi ve bu sırada telefonuna bilinmeyen bir AirTag’in onunla seyahat ettiğine dair bir bildirim aldı. Arabasının tekerlek yuvasında keçeli kalemle boyanmış ve plastiğe sarılmış bir AirTag buldu. Taşındıktan sonra eski erkek arkadaşı, yeni mahallesindeki bir yemek kamyonunun fotoğrafını internete yükledi. Davada belirtilene göre fotoğrafın altında #airt2.0 hashtag’i ve göz kırpan bir surat vardı.

Sadece mahkeme belgelerinde ” Jane Doe“( ABD ve İngiltere’de isimleri bilinmeyen veya verilmeyen kadınlar için kullanılan isim olarak bilinen ikinci davacı, eski karısının onu gözetlemek için AirTag kullanarak cihazı çocuklarının sırt çantasına yerleştirdiğini söylüyor. Şikayette belirtilene göre, ilk AirTag’i devre dışı bırakmaya çalıştıktan sonra yeni bir AirTag açıldı.

Durumda, AirTags için” Sadece 29 dolarla, tacizciler ve istenmeyen takipçiler için tercih edilen silah haline geldi.‘ denir.

Apple, davayla ilgili henüz bir açıklama yapmadı. Ancak Şubat ayında şirket, iPhone’larının yakınında bilinmeyen bir AirTag varsa, AirTags için bir güncelleme ile insanları uyarmaya başladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu