Yaşam

İranlı müzisyenler Türkiye ile İran arasında kültürel köprü olmak istiyor

İran ve Türkiye arasındaki kültürel benzerlikler İranlıların Türk müziğine büyük ilgi göstermesine neden oluyor. İranlı ünlü müzisyenler de Türkiye’de konserler vererek iki ülke arasında kültür köprüsü olmak istiyor.

Türk müziği geçmişten günümüze İran’da büyük ilgi görmüştür. İran ve Türkiye arasındaki kültürel benzerlikler en çok müzik alanında kendini gösterirken, İran’da Türk müziği neredeyse her adımda yankı buluyor. Türk pop müziği ile İran pop müziği arasındaki benzerlikler ve müzisyenlerin düetleri iki ülkeyi ortak paydada buluşturuyor. Binlerce biletin satıldığı başkent Tahran’da düzenlenen pop konserlerinde İranlı ünlü sanatçılar Türkiye’de de konser vererek iki ülke arasında kültür köprüsü olmak istiyor.

Başkent Tahran’da konser veren İranlı ünlü sanatçı Ali Yasini, yurt dışındaki ilk konserini Türkiye’de verdiğini belirterek, “Benim için güzel bir deneyim oldu. Türkiye’yi, özellikle de İstanbul’u seviyorum. Çok canlı bir şehir. Yurtdışındaki ilk konserim Türkiye’deydi ve benim için eşsiz bir duyguydu. Türkçe şarkıları da çok seviyorum. “Simge ve İbrahim Tatlıses’i seviyorum” dedi.

“Türkiye her ziyaretinizde sizde bir anı bırakır”

Bir diğer pop sanatçısı Sohrab Pakzad ise, “Türkiye her gittiğinizde sizde bir anı bırakır. İstanbul çok güzel bir şehir. İstanbul dışında Antalya ve Bodrum’a da gittim. İnsanları hem çok güzel hem de çok cana yakın. Ben Şu ana kadar Türkiye’de konser vermedik.” “Fırsatım olmadı ama umarım en kısa zamanda orada konser verebilirim” dedi.

İran’daki konserin tamamlanmak üzere olduğunu belirten Pakzad, “Kanada, Avustralya, Avrupa ve ABD’de turneler yapacağız. “Dubai (BAE) ve Türkiye’de de konserlerimiz olacak” dedi.

İranlı müzik organizatörü Milad Mahanrad, müzik alanı başta olmak üzere farklı kültürel alanlarda ülkeler arasında geçişler yaşandığını belirterek, “Halihazırda müzik yıldızlarımızla yurt dışında konser planları yapıyoruz. Özellikle Türkiye’ye yönelik konserler planlarımız arasında yer alıyor. İranlılar Türkleri çok seviyor ve kültürlerimiz birbirine çok yakın. “Geçtiğimiz yıllarda İstanbul’da 5 konser verdik ve en kısa zamanda diğer şehirlerde de konserler düzenlemek istiyoruz” dedi.

turgutluhaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu