Ekonomi

İstanbul’da tekne fuarı başladı

İSTANBUL (İGFA) – Boğaziçi Boat Show; Tekne, Tekne Ekipmanları ve Aksesuarları Fuarı MarinTurk İstanbul City Port Pendik’te kapılarını açtı. Fuarın açılışına YATED Lideri Murat Bekiroğlu, GİSBİR Lideri Murat Kıran, Deniz Ticaret Odası Lideri Tamer Kıran, Yıldız Holding Kiralama ve Marinalar Genel Müdürü Fahir Çam, ED Fuarcılık Kurucu Ortakları Dilek Soydan ve Emel Yılmaz katıldı.

ED Fuarcılık’ın, YATED Fuarcılık işbirliğiyle, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin izniyle, GİSBİR ana sponsorluğunda 21-29 Ekim 2023 tarihlerinde düzenlediği fuarda; Lüks tekne ve yatların yanı sıra tekne ve yat yapımında kullanılan son teknolojiler de sergileniyor. 150’den fazla firmanın katıldığı fuarda 500’ün üzerinde yerli ve yabancı marka temsil ediliyor. 500’ün üzerinde tekne deniz tutkunlarının beğenisine sunulurken, Cumhuriyetin 100’üncü yılında düzenlenen fuarda sergilenen teknelerin toplam maliyeti 10 milyar TL’yi aşıyor.

TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK FUARI

Fuarın bu yıl geçen yıla göre yüzde 30 oranında büyüdüğüne dikkat çeken Dilek Soydan, “Fuarımızın tek çatı altında toplanması başarıyı getirdi. Türkiye’nin tek büyük denizcilik fuarını düzenliyoruz. Çünkü denizde 400’ün üzerinde, karada ise 100’ün üzerinde tekneyi sergiliyoruz.” söz konusu. MarinTurk İstanbul City Port Pendik Marina gibi büyük bir etkinliğe ev sahipliği yapmaktan büyük mutluluk duyduklarını ifade eden Fahir Çam, “Bosphorus Boat Show’da dünyaca ünlü yüzlerce marka var. 50 bine yakın ziyaretçi bekleniyor. Fuar sayesinde milyarlarca liralık ciro elde ediliyor. Bu kadar büyük rakamlar ve hacim hepimizi heyecanlandırıyor.” dedi.

Bölümün tüm bileşenlerinin YATED öncülüğünde, Türkiye Gemi İnşa Sanayicileri Derneği’nin desteği ve ED fuar iş birliğiyle bir araya geldiğini kaydeden Murat Bekiroğlu, “Fuarımız özlediğimiz muhteşem yapıya kavuştu. Segmentimiz; Kimseye faydası olmayan, geniş kitlelere ulaşamayan cılız organizasyonlarda buluştu. Ayrıca ciddi bir fuar kaosu da yaşandı. Bu karışıklığa son vermek için son çözüm olarak ortaya çıkan ‘Bosphorus Boat Show’ markamız, deniz fuarının yanı sıra kara fuarı olarak da düzenlenecek. Yine burada olduğu gibi bölüm bileşenlerini ve deniz tutkunlarını tek fuarda tek çatı altında buluşturacak. Ayrıca Cumhuriyetimizin 100. yılına denk gelen fuarımızda tüm katılımcı ve ziyaretçilerimiz ile Cumhuriyet Bayramımızı en coşkulu şekilde kutlama fırsatı bulacağız. “Cumhuriyetimizin 100. yıl dönümünün gururunu ve sevincini 29 Ekim Pazar günü hep birlikte yaşayacağız.” İfadelerini kullandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu