Haber

Osmanlı Ocakları Kudüs için yürüyüş ve miting düzenledi

Osmanlı Ocakları Gençlik Kolları Başkanlığı’nın Cuma namazının ardından Erzurum’un Yakutiye ilçesinde düzenlediği yürüyüşe çok sayıda vatandaş ve partili katıldı. Filistin-Kudüs-Doğu Türkistan zulmüne dur demek için Saraybosna Caddesi’nden yaklaşık 3 kilometre uzaklıktaki İstasyon Caddesi’ne yürüyen kalabalık, “Hamas’a selamlar, direnişe devam” ve “Ya Allah, bismillah, Allahekber” sloganları attı. “Kahrolsun İsrail” sloganları attılar.

Yaklaşık 30 dakikalık yürüyüşün ardından İstasyon Meydanı’na gelen kalabalık, slogan atmaya devam etti. Burada bir konuşma yapan Osmanlı Ocakları ve Ocak Partisi Genel Başkanı Kadir Canpolat, “Bu Erzurum’daki son mitingimiz. Bundan sonra mitingler olmayacak. Artık insani yardım adı altında Kudüs’e doğru yola çıkacağız” dedi. İçişleri Bakanlığımızdan böyle bir izin istedik, izin gelirse şimdi oraya gideceğiz.” “Biz gidip oradaki yaralılara yardım eli uzatacağız. Devlet büyüklerimizden talebimiz şudur. Artık söyleyecek söz kalmadı. Milletin sabrı kalmadı. Daha kaç çocuk ölmeli? Ölmemiz lazım. Kudüs’ü koruyun. Biz Kudüs’üz. Biz Kudüs’üz” dedi.

Canpolat, Kudüs’te bir zulüm yaşanırken burada böyle bir eylem yapan, bunu dile getiren, bunu ifade eden diğer siyasi parti üyelerine, sivil toplum örgütlerine ve ülkemizde kalbi Filistin için atan herkese teşekkür etti. Çanakkale savaşına asker gönderen Kudüs’ü unutmadıklarını belirten Canpolat, “Senin için ölenler şehittir. Yanındayız Kudüs, Erzurum’dan ilan ediyoruz. Sen her insanın, her bir ferdin feryadısın. Türkiye’nin her yerinde ve dünyanın her yerinde kalbi insanlık için atan dinin, “Çocuklar ölmesin, kadınlar ölmesin, insanlık artık savaştan korkmasın, utanmasın diye haykırıyoruz. Kudüs’te yaşanan bu insanlık dışı olayı kınıyoruz. Onuru olan, vicdanı olan herkesi ayağa kalkmaya, bağırmaya, çığlık atmaya, sonra da Kudüs için harekete geçmeye çağırıyoruz.” “Yapıyoruz” dedi.

“HAMAS’I TERÖR ÖRGÜTÜ OLARAK DEĞERLENDİREBİLECEK VE SİYASİ İÇEREN YAPILAR VAR”

Bunun Kudüs’te sıradan bir savaş olmadığını sözlerine ekleyen Canpolat, konuşmasına şöyle devam etti:

“Çünkü sıradan bir devletle karşı karşıya değiliz. Terör devletiyle karşı karşıyayız. Katil İsrail, çocukları, hastaneleri vurabildiği kadar vuracak kadar alçaklaşıyor. Karşımızda bir ülke olsaydı ve ordusu olsaydı sanırım. o ordunun yaşlılara, kadınlara ve çocuklara nasıl davranacağını bilir. Terör devletidir. Filistin halkı topraklarını işgal ederken canını, malını, namusunu, namusunu ve çocuklarını düşünüyor mu? Çünkü terör devletidir. Bu terör devletine fırsat verilirse bir yerlerde başka terör örgütleri de çıkacaktır, bunlar teröristtir, İsrail devleti nasıl devlet oldu PKK? , PYD de muhtemelen aynı şekilde düşünecektir, onlar da kendilerine yaşam alanı bulacaktır. Kendileri için. Onun için direneceğiz. Tüm terör örgütlerine, tüm bölücü unsurlara karşı birlikte duracağız. Türklere, Kürtlere, Araplara, Alevilere, Sünnilere. Yeryüzünde insanlık düşmanı olan tüm terör örgütlerine karşı birlik olup birlikte mücadele etmeliyiz. Filistin’i bombalıyor, Türkiye’ye kurşun yağdırıyor, hepsi bir ocak çatısı altında. Ülkemizde çeşitli siyasi partilerin yaptığı açıklamalar bizleri oldukça tedirgin etmiş ve üzmüştür. Hamas’ı terör örgütü olarak adlandıracak kadar işin sonucunu aşağılayan, siyaseti kirleten yapılar var. Ey İsrail devletinin yaptıklarını görmeyen, çocukların nasıl katledildiğini görmeyen ülkemin insanları, kimi terör örgütü ilan ediyorsunuz? PKK ve bölücü unsurlara karşı sesinizi çıkarmıyorsunuz. Katil İsrail devletine karşı sesinizi yükseltmiyorsunuz. Hamas’ı eleştiriyorsunuz. Hamas’a karşı konuşuyorsunuz. Hamas’a direnin, direnin, biz de aranızdayız. Hamas’a direnin. Ülkemizde her zorlukta, her bölücü, bölücü olayda yansımasını gösteren, FETÖ terör örgütüyle mücadeleyi başlatan, bugün dünyanın başına bela olan İsrail terör örgütünden burada bahsetmek istiyorum. Erzurum’daki son miting bugün gerçekleşti. Ülke genelinde mitingler ve programlar düzenledik. Artık miting yok. Bundan sonra Ocak partimizin insani yardım adı altında orada gözlem yapan bir ekibiyle Kudüs’e doğru yola çıkacağız. İçişleri Bakanlığımızdan böyle bir izin istedik. İzin gelirse oraya gideceğiz ve oradaki yaralılara yardım eli uzatacağız. İnsani yardım sağlamak için Kudüs’e gideceğiz. Devlet büyüklerimizden isteğimiz budur. Artık söyleyeceklerimiz bitti. Milletin sabrı kalmadı. Daha kaç çocuğun ölmesi gerekiyor? Kudüs korunmalı. Biz Kudüs’üz. Biz Kudüs’üz.”

Konuşmanın ardından Ocak Partisi Genel Başkanı Kadir Canpolat, Halveti grubuyla birlikte ilahiler söyledi.

haberulas.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu