Haber

Silah Ruhsatı Almak İsteyenlere Zihinsel Eğitim Şartı Getirilmelidir

İstanbul- Esenyurt Türkiye’de silahlı bir grubun tekelci bir dükkanda 2 kişiyi pervasızca öldürdüğü görüntüler ortaya çıkarken, bireysel silahlanma konusu yeniden tartışılmaya başlandı. NLP Uzmanı Akıl Antrenörü Burak Dalgül, silahın değil eğitimsizliğin tehlikeli olduğunu söyledi. Dalgül, silah ruhsatı almak isteyenlere akıl eğitiminin getirilmesi gerektiğini belirterek, “Ülkemizde son dönemde yaşanan silahlı saldırılara baktığımızda bu saldırıların eğitimsiz ve akli dengesi yerinde olmayan kişiler tarafından bireysel silahlanma ya da ruhsatsız silahlara kolay ulaşabilmenin bir sonucu olarak “Öfke patlamaları yaşadıklarında ilk sarıldıkları şeyin kolayca sahip oldukları bu silahlar olduğunu görüyoruz. Silah sahibi olacak kişinin öncelikle zihinsel bir eğitim alması gerekir” dedi.

Silah kullanımına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Dalgül, silahları tehlikeli hale getiren şeyin silahlanması ve eğitimsiz kişilerce kullanılması olduğunu söyledi.

Dalgül, şunları kaydetti:

SİLAH KULLANIMI NEDEN HER GÜN ARTIYOR?

“İnsanoğlunun hayatta kalma mücadelesinde silahların büyük bir değeri var. Eski çağlarda yaptığımız ilkel silahları hem avlanmak hem de hayatta kalmak için kullanamasaydık, insanlık olarak hayatta kalamazdık, yaşayamazdık. bugünkü gibi bir medeniyet kurmuştur.Kullanılan cümleler ‘Silahlar tehlikelidir, şeytan silahı doldurabilir’ gibi kasıtlı yapılardır.Ama duran silah tehlikeli midir?Dik duran silah tehlikeli değildir.Silahları tehlikeli yapan şey eğitimsiz olmasıdır. silah alır ve silah kullanır.

“SİLAH KULLANANLAR AKIL YETKİSİZ İNSANLARDIR”

Son dönemde ülkemizde yaşanan silahlı saldırılara bakacak olursak; Genel olarak bu akınların, eğitimsiz ve zihinsel olarak yetersiz kişilerin kişisel silahlanma yoluyla ya da ruhsatsız silahlara kolay erişimleri sonucunda meydana geldiğini görmekteyiz. Kişinin rastgele bir hastane geçmişi yoksa sağlıklı kabul edilerek bulundurma ruhsatı alabiliyor. Bu insanların en ufak bir öfke patlaması yaşadıklarında ilk sarıldıkları şey; bu silahlara sahip olduklarını hemen görüyoruz.

KONTROLSÜZ İÇERİDE SİLAH EKLEMEK

Silah kullanma konusunda eğitimsiz bir zihin, içgüdüsel olarak hareket eder ve öfke gibi güçlü bir duygu hissettiğinde o silahla çevreyi yok eder. Eğitimli bir zihnin, öfke gibi güçlü ve yararsız bir duygunun tutsağı olmadığı ortaya çıktı. Çünkü asıl işveren duyguları değil; Aklıyla neyi, nasıl algıladığını ve sonra hangi duyguları hissedeceğini belirleyen odur.

ÖNCE ZİHİN EĞİTİMİ ALIN

Silah sahibi olacak bireylerin öncelikle zihinsel bir eğitim almaları gerekmektedir. İçin; zihnimiz, hayatımızda var olan rastgele bir durumu nasıl algılayacağımızı belirleyen algı aracımızdır. Böylece ancak eğitimli bir beyin silah ruhsatı alma hakkını elde eder. Sonrasında insan bilir ki, hayatta rastgele bir sorun çıkması durumunda asla tutunmayacağı şey elindeki silah olmayacaktır.”

Kaynak: ANKA / Günümüz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu